Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
The athlete club
Samen trainen op jouw eigen niveau! Direct contact via WhatsApp
walking BOOTCAMP
COMBINATIE VAN HARDLOPEN EN BOOTCAMP
18:30 Training start over ±28 uur in
Schagen | Regius
HARDLOOP TRAINING
VOOR ALLE NIVEAU'S
19:30 Training start over ±29 uur in
Alkmaar | De Mare
No preface configured for this page

Running News

Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Waarom zou je willen opdrukken?
Het heeft even geduurd maar inmiddels heb ik het opdrukken weer opgepakt .
Ik heb namelijk een “waarom” nodig om ergens aan te beginnen. Want waarom zou ik anders beginnen met opdrukken. Wat gaat mij dat bieden naast een esthetisch mooie partij borstspieren natuurlijk? De reden waarom ik weer met opdrukken ben gestart heeft te maken dat ik krachtiger wil worden.
Sterker worden om weerbaarder te zijn en meer lasten te kunnen dragen. Klinkt zo misschien wat groot en zwaar maar dat is niet zo bedoeld.
Bij het opdrukken (push-ups) gebruik je naast het trainen van je borstpieren ook heel veel andere spiergroepen. Denk hierbij aan je armspieren, schouderspieren, buikspieren, rugspieren. Allemaal spiergroepen die je borstspieren ondersteunen bij het uitvoeren van een push-up (hulpspieren, secundaire spieren)
Spieren die je nodig hebt om sneller en beter te kunnen hardlopen. Want zoals wij al eerder hebben geschreven een sterk lichaam is beter te belasten dan een slappe kast.
Opdrukken kan altijd en overal en je hebt er geen fitness toestel voor nodig. Je hoeft nergens naar toe maar kunt ze uitvoeren wanneer jij wilt. Net zoals bij het hardlopen is het een kwestie van doen. En dat hoeft in het begin helemaal niet vaak.
Er zijn verschillende manieren om te starten met opdrukken. Je kunt bijvoorbeeld al starten door alleen in en voorligsteun te gaan staan. Of in voorligsteun met je knieën op de grond. Zo laat je jouw lichaam rustig wennen aan de extra belasting. Elke dag bouw je het ietsje verder uit met een paar seconden. Totdat je jezelf sterk genoeg voelt om een push up te maken. De volgende dag probeer je er twee, etc etc.
Zoek een manier om dit voor jou rustig en in kleine stapjes uit te bouwen naar 3 of 4 x een set van een x aantal push-ups met een rustpauze van 30 seconden tot een minuut.

Nog een reden op push-ups te maken.

En vandaag las ik een interessant stukje op de website van Runners die mijn motivatie nog groter maakt om het aantal push-ups te vergroten.
In dit stukje werd in een kort onderzoek beschreven over mannen die 40 push-ups kunnen maken een significant lager risico op cardiovasculaire aandoeningen, inclusief hartfalen, hebben.
Dit onderzoek liet zelfs zien dat mannen die meer dan 40 push-ups konden maken een 96 procent lagere kans hadden op cardiovasculaire aandoeningen in vergelijking met mannen die minder dan 10 push-ups konden doen (bedankt Runners voor het uitlichten van dit onderzoek).
Dit lijkt ons reden genoeg om te werken aan een mooie set push-ups. Als je eenmaal op het niveau bent van 3 of 4 X 40 push-ups dan kan je dit prima onderhouden door dit 3 keer per week te blijven doen. Ook is het mogelijk om verschillende varianten van de push-up te bedenken om wat afwisseling te behouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen van je handen. Of je handen dichter bij elkaar te zetten.
Gezond ouder worden daar moeten we wat voor doen! Naast het vele bewegen moeten we ook trainen om sterk te blijven!
Ga terug

Club activiteit via Strava