Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
The athlete club
Samen trainen op jouw eigen niveau! Direct contact via WhatsApp
walking BOOTCAMP
COMBINATIE VAN HARDLOPEN EN BOOTCAMP
18:30 Training start over ±23 uur in
Schagen | Regius
HARDLOOP TRAINING
VOOR ALLE NIVEAU'S
19:30 Training start over ±24 uur in
Alkmaar | De Mare
No preface configured for this page

Running News

Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Running Therapie 7
Running therapie lijkt wellicht door de eerdere blogs een wondermiddel maar dat is het natuurlijk niet. Maar bewegen is naar mijn idee altijd een noodzakelijke bijdrage bij de behandeling van een psychische aandoening.
Zonder rust in je kop, die je creëert door beweging, is het lastig om overzicht te creëren door alleen cognitief naar oplossingen te zoeken. Denken zorgt voor meer gedachten en lost niet op. Juist de beweging en doormiddel van Running Therapie de letterlijke beweging helpt bij het stoppen van de gedachtestroom en creëert nieuwe inzichten en rust in je hoofd.
Running Therapie biedt uitkomst bij geestelijke en/of lichamelijke klachten voorkomend uit een langere periode van stress. Maar ook bij vermoeidheid voortkomend door een verminderde rustperiode/slaap te kort, concentratieverlies overmatig piekeren.
Ook zijn er inmiddels veel ervaringen met Running Therapie voor mensen waarbij kanker is gediagnostiseerd. Uiteraard heeft deze diagnose een grote impact op iemands leven. Er komt ontzettend veel op je af. Door de behandelingen zal je jezelf vermoeid en down kunnen voelen met als gevolg dat je minder actief zal zijn. Juist dan is het belangrijk om actief te blijven en hulp te zoeken om je te helpen bij het behouden van een actieve levensstijl.
Te veel rusten is niet goed voor je lichaam. Je lichaam vraagt juist om activiteit alleen zal dat lastig zijn als je moe bent van allerlei behandelingen. Het advies zal zijn om Running Therapie te volgen tijdens je behandelingen om sneller te herstellen, je conditie te verbeteren, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen terwijl je minder vertrouwen hebt in je lichaam, je zinnen even te verzetten, je buiten bezig bent.
De ervaring van mensen met kanker die Running Therapie volgen is dat de vermoeidheid die er voor een training werd gevoelt vaak weg is als ze terugkomen van de training. Verbeteren van de conditie om je energieker te voelen en ietsje beter in je vel te zitten is enorm belangrijk.
Hartpatiënten kunnen veel baat hebben om zich aan te sluiten bij een hardloopgroep. Maar ook om doormiddel van Running Therapie weer aansluiting te vinden. Veel hartpatiënten voelen uiteraard angst als de intensiteit van de beweging omhooggaat. Je vraagt meer van je hart waar je wellicht even geen vertrouwen meer in hebt. Het is dan belangrijk om je grenzen te verkennen om zo de conditie van je hart weer te verbeteren.
Er zijn steeds meer aanwijzingen dat bij bepaalde hart gerelateerde aandoeningen beweging de conditie van het hart zal verbeteren. Doe dit uiteraard altijd in overleg met de cardioloog of sportcardioloog vraag hem/haar de hemd van het lijf. Vragen zoals: Tot welke hartslag kan ik veilig bewegen? Wat kan er gebeuren als ik te intensief train? etc etc.
Je kunt in overleg met jouw cardioloog kijken wat het effect van trainen is om de conditie van je hart. En zo jezelf overtuigen dat trainen in jouw specifieke geval goed is of juist de conditie van je hart verslechterd. Dit zou ik altijd willen weten en samen met een cardioloog uitzoeken.
In Running Therapie 8 gaan we even dieper in op het hart.
Ga terug

Club activiteit via Strava