Het lijkt erop dat Javascript uitgeschakeld is.
Deze feature is noodzakelijk voor de website ervaring.

Hulp nodig?
Scroll naar beneden
The athlete club
Samen trainen op jouw eigen niveau! Direct contact via WhatsApp
Walking/Running Bootcamp
Combinatie van Hardlopen en Bootcamp
09:00 Training start over ±25 minuten in
Schagen | Muggenburg
No preface configured for this page

Running News

Michel de Vries
Artikel ouder dan een jaar
Blog
Running Therapie 9
Hardlopers kunnen met vele verschillende klachten kampen en toch graag door willen blijven gaan met hardlopen. Ons advies is om altijd een specialist te raadplegen en in overleg met de specialist een plan te maken wat kan en mogelijk is.
Daarna kan je dan samen met je hardlooptrainer of running therapeut dit plan verder uitwerken om zo positieve effecten op je lichaam te bewerkstelligen.
Oedeem is een van de lichamelijke klachten waarbij het verstandig is om een specialist te raadplegen. Zo weet je beter waar je goed aan doet en ga je voorzichtig om met je lichaam.
Voor oedeem patiënten is het van belang om regelmatig te bewegen. Spieren in je benen kunnen ervoor zorgen dat je aderen en venen worden leeggedrukt. En dat is precies de bedoeling. Want als de hoeveelheid vocht die door je spieren wordt aangeboden niet snel genoeg kan worden verwerkt dan treedt er oedeem op. Dit kan gebeuren tijdens of na het sporten of bij overmatige spierspanning of spierkramp.
De symptomen van oedeem kan je herkennen door plotselinge vochtophopingen in 1 been of beide benen of het trager optreden van langdurigere vochtophopingen. Je kunt dit herkennen door een vinger enige tijd stevig in de huid te drukken en dan weg te halen. Als er dan een putje zichtbaar blijft zie je duidelijk dat er vocht achter blijft. Bij longoedeem kan er kortademigheid optreden bij inspanning of wanneer je op bed ligt. Maar ook binnen een korte tijd in gewicht aankomen kan erop duiden dat je meer vocht vast blijft houden.
Uiteraard niet direct een reden tot zorg maar wel goed om dat in de gaten te blijven houden. En als je het niet vertrouwd neem dan altijd contact op met je huisarts. Dan weet je het vaak zeker of er zal vervolgonderzoek plaatsvinden.
Ga terug

Club activiteit via Strava